asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mit nézzünk ma a tévében? - Csütörtök

2011.02.03. 09:01 efes

Miután szegény Floyd bácsi megfőzte a mai virtuális vacsoránkat (egy szép adag, salátával körített, grillezett szardíniát, majd négyféle húst, zöldségeket és rizst tartalmazó arros brutot, báránymájból készülő fritast, és két egytálételt angolnából és tőkehalból), Nemes Gyula kiváló dokumentumfilmjében el nem készült magyar filmekről beszélnek magyar filmesek. A Negatív magyar filmtörténet 21.10-től indul a Dunán.

Márai Sándor, a polgáríró ugye, 89 éves korában vetett végett önkezével életének. Remélhetőleg a Dárday-Szalai alkotópáros 2006-os (általam ismeretlen) Az emigráns című filmjéből (kép) kiderülnek ennek a meglehetősen teátrális felhangokkal bíró, de alapvetően értelmetlen tettnek körülményei, tekintve, hogy éppen Márai életének utolsó szakaszával foglalkozik. Kezdés 22.20-kor, még mindig a Dunán.

Alternatívának van egy jó kis haverfilm a Filmmúzeumon, a kutya-macska barátságos válfajból. Az utolsó cseppben (aka Tequila Sunrise) egy kábítószerkereskedő (Mel Gibson) és egy rendőrhadnagy (Kurt Russell) még az iskolapadban kötött és később problémássá váló kapcsolatát vizsgálhatjuk meg, az akciókrimi műfaji kliséiben. A film 1988-ban készült és 21.00-kor kezdődik a jelzett, általam sajnos nézhetetlen csatornán.

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr892635129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nikodémus 2011.02.03. 18:00:52

Szerintem az Emigráns eddig az egyetlen komolyan vehető Márai-film. Nem hibátlan, de vannak benne nagyon erős képek.

nikodémus 2011.02.03. 18:02:11

Az Emigráns eddig az egyetlen komolyan vehető Márai-film. Nem hibátlan, de vannak benne nagyon erős jelenetek.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2011.02.03. 18:32:25

@nikodémus: Hmm. Akkor megnézem, bár a Szalai-Dárday páros nem igazán csinált jó filmet a hetvenes évek vége, nyolcvanas évek eleje óta. Dokuban voltak ők jók... De nem kell temetni senkit idő előtt.
süti beállítások módosítása