asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Hantahíradó (The Onion Movie, 2007)

2011.02.28. 19:15 efes

Hát, egyszerűbb lenne amolyan maliciózus értelmiségi fitymálással egyszerűen lesöpörni az asztalról ezt a (Csupasz pisztoly-filmeket is producerként jegyző) David Zucker nevével fémjelzett, Hantahíradóra magyarított baromságot. Hogy mégsem teszem ezt, az azért van, mert bár alapvetően irtó nagy baromság ez a film, azért határozottan van benne néhány metszően igazságos pillanat is. Ilyenekre gondolok, mint ez: látunk a híradóban egy fekete férfi, fején harisnyával beront egy bankba, ám a megrettent bankalkalmazottól nem pénzt követel, finoman cizellált ganxta-szlengben, ahogy az amúgy szokásos lenne, hanem munkát akar magának... Igazi, heti negyven órás állást, ebéd-hozzájárulással, egyéb juttatásokkal, hogy végre legyen esély egy afro-amerikainak munka által is felemelkedni, nemcsak a bűn útján... Huhh, that's what we really want, man.

Akad még jónéhány ehhez hasonló, provokatív poén a filmben, a Zucker-filmekre oly' jellemző, gusztustalan testnedv-humorokon túl, kap mindenki a túlsúlyos átlag-amerikaiaktól a melegeken, a fekete jogvédőkön, az arab terroristákon, a hadseregen és a nagypolitikán keresztül a minden háztartást meghatározó, mindenható médiáig, ami a film közvetlen tárgya. Sztorija, cselekménye egyáltalán nincs a Hantahíradónak, afféle maksahíradó-szerű kabaré az egész, egy fiktív tévécsatornáról, csak gazdagabb és egyáltalán nem píszí kivitelben. Emblematikus szerepben olyan toposzok tűnnek fel, mint Michael Bolton vagy Steven Seagal - mint az amerikai kultúra jelképei (muhahaha). Amúgy, a néhány valóban markáns poénon túl alapvetően elég fárasztó és zsibbadt egy alkotás ez. Asanisimasa: 2/10

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr662698908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2011.03.01. 14:49:14

Úgy emlékszem többször fárasztó, de végső soron mulatságos film volt.

Behajtó70 2020.04.29. 22:12:34

Egy kiváló görbetülör a PC (polkorrekt) világról. Pengeéles humor, mindegyik telitalálat. Az, hogy itt 10/2-t kapott, az csak azt mutatja, hogy ez a blogger még az ilyen egyszerű humort sem képes megérteni, felfogni. Nyilván egy ultraliberális agyhalottról van szó, akinek ezek után én 10/0-t adok, ami azt jelenti, sose látogatom meg többé ezt az ostoba oldalt.
süti beállítások módosítása