asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mit nézzünk ma a tévében? - Szerda

2011.03.16. 08:20 efes

Mi sem jellemzi jobban a mai magyar közgondolkodást, minthogy Till Attila Pánik című filmjét is bő nyállal fröcskölve rántotta le a közvélemény (felének kétharmad része) a francba, nagyobb részben látatlanul, kisebb részben pedig benne ragadva a rendező közismert pénzkereseti majomkodásáról rögzült prekoncepciókban. Erre rakódik rá még a sajátosan értelmezett hazaszeretet guánója, miszerint a magyar film rossz. (Esetleg az Egri csillagok, meg a Macskafogó, na azok jók.) Pedig ez a film is jó, példának okáért. Ma este ellenőrizhető a Dunán, 21.00-tól. Tilla rendezői bemutatkozása jól sikerült, bizonyítva, hogy nem minden tévés ripacs tehetségtelen és arrogáns karrierista, pusztán abból próbál megélni, amiből lehetősége van. Ha ma a tévében látom, engem is idegesít a csávó. Pedig annak idején ki nem hagytam volna egyetlen hétfő estét sem a TilosazÁban, amikor az ex-Kontrollos Kistamás Lacival és Garas Danival csinálta Tilla azokat a frenetikus Vákuum TV-revüket, melyek a kilencvenes évek elején-közepén sokunk szemét nyitotta rá a világra, hogy is fest az másképpen. Aztán volt a késő esti, nézhetetlen időpontra kárhoztatott, ám igen izgalmas Propaganda című tévéműsor... A Pánik című film korunk népbetegségéről, a pánikbetegségről szól, nem meglepően. Epizódszerűen lazán összefűzött, de mégis összekapcsolódó sorsokból áll össze ez a sajátosan fanyar, abszurd humorú film, melyben frissen és szellemesen megírt szituációkba esnek olyan groteszk karakterek, mint egy pánikbeteg HR-menedzser, egy meleg rendőrpáros (kép), két életvidám nyugdíjas és még sokan mások.

Van még mára olyan, hogy Tapló télapó, ráadásul az RTL-en (23.15-től). Nem bolondultam meg, a cím és a hely ellenére ez egy tényleg vicces komédia. Nagyjából valami olyat képzeljünk el a Mikulás-témakörben (bár kinn épp most borul rügybe minden), mintha kedvenc House dokink (ő is lesz ma amúgy, a szokott helyen s időben) kényszerülne háziorvosi munkakörbe. Címszerepben Billy Bob Thornton, aki annak ellenére jó színész, hogy annak idején, egy őrült pillanatában elvette Angelina Joliet.

Lesz még a Filmmúzeumon (23.00) Scorsese 1973-as Aljas utcák című filmje, amely részben előtanulmány a későbbi Taxisofőrhöz, másrészt itt még Scorsese nem akart mindenáron Oscar-díjat sem kapni, aminek eredménye egy friss és erős film lett, a fiatal Harvey Keitellel és Robert De Niróval.

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr452743430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ChrisDry · http://www.chrisdry.com/ 2011.03.16. 10:48:50

Tapló télapó nagy kedven, amolyan haverokkal pia és chips mellett nézd meg, nők nélküli funny film :) 6/10

Gukker 2011.03.16. 11:00:10

"Aztán volt a Pulitzer-díjas Propaganda című tévéműsor..."
Hm. Nem akarok kötekedni, de véletlenül nem inkább a magyar Joseph Pulitzer-emlékdíjról van szó?
Ha mégsem akkor bocs', de gyakran összekeverik a kettőt.

wim · http://sajatszoba.blog.hu/ 2011.03.16. 22:03:51

Én a Pánikot annak idején otthagytam, annyira erőltetettnek éreztem. Igaz, nem volt tétje a dolognak, eleve jegy nélkül lógtam be. Lehet, hogy teszek egy próbát még valamikor - magyar filmekkel mindig engedékenyebb vagyok -, de nem hiszek benne.
süti beállítások módosítása