asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mit nézzünk ma a tévében? - Péntek

2011.05.27. 08:09 efes

Hétvége előestéjén a kormánytévé engedni látszik egy picit a szorításon, mivel véletlenül egy igen tisztességes filmet tűz műsorára. A Hosszú nagypéntek (lehet, hogy csak cím alapján válogattak?) a címétől kissé félrevezetve azonban nem valami vallási hagymázban tocsogó agymosás, hanem egy angol dráma, egy nagyhatalmú londoni fickóról, aki klubok, éttermek és kaszinók tulajdonosaként tevékeny részt vállal az alvilág fennmaradásában. Egy nap azonban úgy tűnik, a fejére szakad minden. Az 1980-ban készült, szokványosnak tűnő maffiatörténetet a naturalista környezetábrázolás (kép), a szövevényes cselekmény és a két remek főszereplő, Helen Mirren és Bob Hoskins teszi kiváltképpen érdekessé. (m1, 21.40)

Átfedésben van e filmmel, de műfajában, témájában teljesen más A szerelem bősége, a Duna tévé alternatívája. Ha ezt választjuk, egy tündéri, aranyos, okos és szép filmet láthatunk, a mindig remek Greg Kinnear és Morgan Freeman főszereplésével, valamint Marozsán Erika egyáltalán nem megalázó, ám dramaturgiailag fontos jelenésével, 22.05-től.

Cinkes témába vág Costa Gavras 1988-as Becsapva című filmje, mely látszólag akár egy szerelmi történet is lehet a kitűnő Debra Winger által alakított kombájnoslány és Tom Berenger autentikus farmerfigurája között, a valóságban azonban, a mélyben sokkal zűrösebb, vadabb dolgokról van szó. Costa Gavrast a sarkos és provokatív politikai krimi mesterének ismertük meg, és ezúttal sem fogunk csalódni benne. (Filmmúzeum, 00:00)

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr772934917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

alex4427 2011.05.27. 11:26:08

Remek interjú volt a minap a remek Marozsán Erikával:
videotar.mtv.hu/Videok/2011/05/26/06/Zarora_2011_majus_25__Vendeg_Marozsan_Erika.aspx

(És egyszer együtt utaztunk a 74-es trolin!:)

alex4427 2011.05.27. 20:36:46

@efes: ???
Ja! Hozzád járt!

Egyébként a Kerekes Évával is utaztam már a világhírű 74-en. (Még évekkel a Nyár utca előtt.)
süti beállítások módosítása