asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mit nézzünk ma a tévében? - Szerda

2011.06.15. 12:43 efes

A Duna II. újabb Mihalkov-opusszal jelentkezik: az Öt este egy régi szerelem sok évvel későbbi újrabeszélése, avagy melegítik-e az oroszok a töltött káposztát? Édesbús, teaillatú mélyszláv romantika, 19.30-tól.

A fő-Duna szintén keletre veti vigyázó tekintetét, a Hableány című film azonban már a kortárs orosz film egyik nagy (hazai) sikere. Láthattuk már mi is jó néhányszor itt, a Dunán, aki esetleg mégse, az nézze meg most. Üde, halványan skandináv ízekkel fűszerezett, ám mégis ízig-vérig orosz alkotás ez, mely talán leginkább az Am.élie csodálatos életére emlékeztet, de csak olyan távolról, mint amennyire Moszkva van Párizstól. Ami ugye, nem kis távolság, s ezt a franciák éppen eléggé tudják is. Kezdés: 21.00

A Sakál Fred Zinnemann 1973-ban készült A sakál napjának (erről kritika nemsokára) remake-je, amiből éppen az hiányzik, amitől az alapeset nagyszerű. Ott pörög, ahol nem kéne, és ott lassít, ahol pörögni kéne. Így csak egy átlagos akciófilm, viszont ha nem láttuk az eredeti filmet, akár még szórakoztathat is, ha azonban láttuk már, akkor viszont halálra fog idegesíteni. (Viasat3, 21.25)

A FEM3 ma este megint belehúz Steven Spielberg nagyszabású, szélesen áradó rabszolgasors-meséjével, az Amistaddal. Igen erős a szereposztás, Morgan Freeman kontra Anthony Hopkins (kép), plusz még sokan mások. Ha nem irtózunk a klasszikus spielbergi pátosztól, és hagyjuk magunkat a filmmel hömpölyögni, akkor katartikus élményben lehet részünk 22.15 után 155 perccel.

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr802985861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása