asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mi lesz ma a tévében? - Csütörtök

2010.09.30. 09:15 efes

Mindig jó kedvre derít így reggelente a film+ televízió, amikor átnézem a mai tévék kínálatát, az ilyen címekkel, mint példának okáért: Potyautas a halál. Hull-a-rabló. Ezeket természetesen nem ajánlom megtekintésre, csakis saját felelősségre. Mondhatnám, mélyvíz, csak úszóknak! Azért találni itt valóban érdekes dolgokat is, mint ma, 17.00 órai kezdettel, tehát viszonylag korán, David Lynch Dűne című scifijét, mely, ugye, Frank Herbert kultikus regényének egyik feldolgozása. A film vizuális megoldásai mai, az Avatar-féle tűzijátékok által már alaposan elrontott szemünkkkel nézve, megmosolyogtatóan gyermetegek, ezen kívül maga, Lynch sem volt túlzottan elégedett filmjével, ám Herbert -aki végig felügyelte a forgatást- áldását adta rá, és ez az, ami dönt. Már, hitelességet illetően. Mint regényadaptáció, igen érdekes vállalkozás ez a film, tekintve, hogy maga az alapanyag nem az a 100 oldalas papírfüzetecske... (A mellékelt képen a film egyik ismert szereplője látható.)

A Duna II 20.15-kor egy ma már meglehetősen ellentmondásos személyiségről készült dokumentumfilmet ad, egy meglehetősen ellentmondásos rendező rendezésében. Oliver Stone Comandantéjáról itt nyilatkozok meg.

Amúgy a tévék ma úgy döntöttek, kizárólag a francia filmeket preferálják, lesz ma minden vígjátéktól az akcióig. Én egy Hello Goodbye címűt vígjátékot választottam ki, melyben a Gérard Depardieu és Fanny Ardant által alakított középkorú házaspár egy meggondolatlan lépéssel Izraelbe költözik, gyökereik felkutatása céljából. Nem tudták, mire vállalkoznak. (Duna, 20.30)

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr182333987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ChrisDry · http://www.chrisdry.com/ 2010.10.01. 11:02:04

Volt a TCM-em vagy hogy hívják (angol nyelven) a Bíborszín (Purple heart), szerintem az nagyon jó film.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.10.01. 12:54:16

@ChrisDry: Ma a Nagymenők megy 21.00-tól TCM-en, azt szokták szeretni az emberek...:) Bíborszín (az a The Color Purple) az Spielberg-film, és Whoopi Goldberg egy fekete írónőt játszik benne, szvsz nem kicsit szentimentális film, amellett, hogy mint majdnem minden Spielberg-film, működik. A Bíborszív (szvsz erre gondolsz, Puprple Heart) az ilyen Vietnamos-szerelmes film. Nem láttam, szerintem, mert nagyon nem rémlik...
süti beállítások módosítása