asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mit nézzünk Szilveszterkor a tévében?

2010.12.31. 09:40 efes

Kézenfekvő lenne a válasz, hogy természetesen semmit. Részben azért, mert a szilveszteri tévéműsor olyan, mint a foci (vagy a kormány): régebben mindig jobb volt! Bezzeg, amíg Hofi élt, hogy vártuk! Részben meg azért, mert ilyenkor a zemberek min. 80%-a úgy érzi, hogy feltételnül ennek a zimankós, didergős, elbaszott napnak kell lennie annak, amikor mindenáron, ha törik, ha szakad, akkor is be kell pótolniuk, amit az ezt megelőző 364 napban elmulasztottak. Az ilyen nagy akarásnak márpedig sokszor beszarás a vége. Én ifjúkoromban is már inkább a zöldellő, lángsugarú nyarakat kultiváltam, ezek a szilveszteri, össznépi dajdajok jobbára kimerültek abban, hogy délután Lovi, aztán haza. Esetleg ha ott volt valami infó egy szolid házibuliról, akkor esetleg az, de hogy ilyenkor tökrészegen, boldog-boldogtalan nyakába borulva sírjam a fülükbe, sőt sírják a fülembe, hogy BUÉK baaazmeeeg!, na ehhez semmi kedvem. Sem akkor, sem most. Mondjuk, én annak idején még a szombatokat is előszeretettel töltöttem otthon, hasonló okok miatt. Nem értem, miért nem lehet például egy átlagos keddi napon is olyan jól érezni magunkat, mint ezen a szerencsétlen Szilveszteren. Vagy még annál is jobban.

Na mindegy. A Wallace és Gromit: Az elvetemült veteménylény (kép) nagy kedvencem, szerintem ma is megnézem. (tv2, 11.35!!) Így láttam annak idején.

Estére alig van valami, talán a Cool-on (21.00-tól) David Fincher dokumentarista hangulatú, életrajzi thrillere, A Zodiákus. Annak ellenére, hogy sokan kifejezetten Fincher egyik legjobb filmjének tartják, én annak idején eléggé untam magam ezen a 158 perces filmen, de ma talán elég lesz éjfélig. Aztán kocc, és boldogujj-boldogujj, és vessük tekintetünket a perceken belül bekövetkező másnapra, mert akkor is lesz nap.

Mindenesetre, a következő kis bejátszással hadd kívánjak ezúton minden kedves barátomnak, olvasómnak, ismerősnek és ismeretlennek eredményekben és sikerekben gazdag, boldog satöbbi...

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr242549957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bog.art 2010.12.31. 10:23:09

wallace és gromit, juhhéééé!!! hogy szeretem ezt a filmet! az egyik legjobb jelenet, amikor a nyuszi azt hiszi,hogy lelőtték és elindul a fény felé...:-))) hát azon órákig röhögtem...nem tudom, hogy szinkronizálva adják-e, de angolul tudóknak inkább az eredeti hanggal ajánlatos nézni - én ugyan nem vagyok nagy ralph fiennes-fan, de a kisöregnek sikerült megkedveltetnie magát azzal, ahogy a hangját adta a genyó figurának (asszem, bonham-carter kisasszony a női főszereplő tolmácsa, őt amúgy is szeressük).
nem is tudom, hogy a chicken run vagy ez a jobb gyurmafilm....

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.12.31. 11:10:44

@bog.art: A tv2 adja, tehát egészen biztosan szinkronizált lesz. Mindjárt kezd. Szerintem ez a jobb, illetve a korábbi Wallace és Gromitok. P

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.12.31. 13:25:29

@sannyer: Igen, annak külön bája van, ha szilveszterkor horrorokat darálunk. :D Köszi.

wim · http://sajatszoba.blog.hu/ 2010.12.31. 13:55:05

Csak az a bibi, hogy délelőtt 10 órakor nem lógok a neten. Ezt a zöldséges mesét őszintén sajnálom, hogy lemaradtunk róla. Remélem, adják még, mielőtt a címét is elfelejtem.

kikoránkell 2010.12.31. 19:10:24

Kommancsok holdja három napon át, Tv2, 16.45. A valaha volt legjobb western széria(Lonesome Dove) egyik része, Val Kilmer, Wes Study i tak dalse. Ha nem is Robert Duvall, Tommy Lee Jones szintje, de a fíling megvan.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2011.01.01. 09:20:47

@kikoránkell: Aham, azon gondolkodtam, de nem mertem ajánlani. Tényleg jó? (mert akkor letöltöm).

kikoránkell 2011.01.01. 19:04:45

@efes: Nekem tetszik. :) Mondom, nem a Lonesome Dove magassága, de pont azok a stuffok vannak benne, amik szinte minden westernből hiányoznak, a hétköznapok kínjai, a kosz, az izzadtság, a borotválatlanság, a borzalmak megszokottsága, egész kevés ingyán misztikával fűszerezve. Persze, ettől még lehetne rossz is, de nem az. Hiteles az egész. Ettől függetlenül, magyarul hallgatni felér a kínzócölöppel. Inkább a DVD, százszor is.
süti beállítások módosítása