asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mit nézzünk ma a tévében? - Vasárnap

2011.03.20. 09:25 efes

Elég felejthető a mai kínálat, ami van mára, azt vagy láttuk már, vagy nyugodtan kihagyhatjuk... A Csillagkapu-klasszikot, a moziváltozatot például minden scifi-kedvelő látta már. Én mondjuk kifejezetten kedvelem, a vicces, de ennek ellenére gondolat-(konteó-)ébresztő kultúr- és vallástörténeti vonatkozásai, látványvilága, és nem utolsósorban, Kurt Russell emblematikus kockafeje (kép) miatt. Ókori Egyiptom, földönkívüliek, csillagközi féregjáratok, tengerészgyalogosok. (film+, 21.00)

A Halott gengszterek úgy rémlik, szintén egy vicces film, de már az akció-krimi-vígjáték műfaji közös halmazból. A meglehetősen ügyetlenke gengszterek (príma szereposztás!) egy magánmúzeum kifosztásán ügyködnek, de minden elcsesznek. Hullák is hullnak közben, bőven. (Viasat6, 22.00)

Az elszánt diplomatában az angolbeteg Ralph Fiennes azt próbálja bebizonyítani, hogy vannak tisztességes politikusok is. Na, nem nálunk, de még nála sem - a film Afrikában játszódik, a sztorit a politikai krimi-témában otthonlévő John Le Carré írta, a filmet pedig Fernando Meirelles rendezte, jól. Átlagon felüli, de azért messze nem faldöngető, romantikus és politikai thriller ez. (Duna, 22.15)

Sokan kifejezetten utálják Wim Wenders, a U2-s Bono könyvéből készített A Millió Dolláros Hotel című filmjét, én ezzel szemben kifejezetten szeretem, mert bár modoros és kicsit lila, azért képes szépnek és emberinek maradni. Az Erich von Stroheimet idéző Mel Gibson pedig remek, ez egyik legjobb filmje, melyet akár filmtörténeti idézetgyűjteményként is végig lehet nézni. (Story4, 23.00)

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr552755063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása