asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mit nézzünk ma a tévében? - Hétfő

2011.05.09. 12:39 efes

Az Őfelsége pincére voltam lazán üti a néha bántóan béna, orosz akciófilmként jelzett kosztümös, történelmies vackot, amit a Duna állít szembe az m1, minapi, mégis klasszikus Menzel-opuszával. Az ismert Hrabal-regény adaptációja könnyed és édes, mint nyáresti szellő borzolta pihe a lányok meztelen fenekén (kép), de keserű és sötét is, mint a frissen csapolt barnasör, mondjuk az U Flekuban. Azonkívül, nézzük néha ezt a szétbarmolt kormánytévét is, ha van rajt' végre valami nézhető, ne szálljanak már el teljesen feleslegesen az éterbe vérrel-verítékkel megkeresett adóforintjaink. (21.40)

Good Will Hunting - Hát ezt láttuk már sokszor, a kedvencem az, amikor Tordy Géza (vagyis Robin Williams) szűri a fogai között, hogy - A kis fasz!, amikor meglátja, hogy ifjú, nyers és csiszolatlan tanítványa megint jól átcseszte az agyát. Ez ma már azt hiszem, a szinkronban egy enyhébb kifejezésre van módosítva, de esküszöm bármire, hogy a kezdet így volt... Ennek ellenére remek film ez, nagyszerű színészekkel. (Story4, 22.10)

A Filmmúzeumban vacsora alatthelyett Latinovits Zoli bácsival fogyaszthatjuk el azt a sokat idézett húslevest, angol ÉS francia mustárral, velőscsonttal, és a pincérek gyöngyével. Úgy tűnik, a mai a pincérek napja... A Szindbád 18.25-kor kezd. Az esti film sem érdektelen, Az elnök emberei classic edition, melyben Robert Redford és Dustin Hoffman megoldják a Watergate-rejtélyt. (21.00)

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr382889630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Niurka_törölt 2011.05.09. 17:03:12

Imádják az újraszinkronizálást. Pedig az eredeti a jó mindig. Pl. a Baseball bikákat adta kb. 1 éve az MGM (nagy kedvenc, gondoltam megnézem), de új szinkron volt, borzalmas. Vagy pl. A szerelem Harley Davidsonon érkezik c. filmet is tönkrevágták. Kár.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2011.05.09. 17:53:56

@Niurka: Á, azt hiszem nem imádat van itt a háttérben, hanem jogi macera. A szinkron is szerzői jog alá esik - persze, csak tippelem. Egy forgalmazó behozza moziba, DVD-re és leszinkronizálja, ezek a jogok azonban lejárnak néhány éven belül. Aztán behozza egy tv, újra, de ő már nem használhatja a régi szinkront, hanem újra csinál egyet - jó esetben ugyanazokkal a színészekkel...

Niurka_törölt 2011.05.10. 10:29:31

Én inkább arra tippelek, hogy minden csatorna a hozzá közeli színészeknek akar nyomni egy kis pénzt, így azokkal újraszinkronizálja a filmeket. Mert az MGM-es szinkronok elég noname arcokkal készül, az RTL is más "hangokat" használ.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2011.05.10. 10:59:01

@Niurka: Na, ez viszont tuti nem így van. Vannak különféle szinkronstúdiók, amelyek megbízásokat kapnak az adott forgalmazótól a szinkron legyártására. A forgalmazók, illetve a tévék szerződnek a szinkronstúdiókkal, nyilván itt hosszú munkakapcsolatok vannak, pl. az x tv rendszeresen y szinkronnal dolgoztat, ez szvsz teljesen normális. A szinkronstúdiók ugyanígy vannak a szinkronokat elmondó színészekkel, akik közül vannak kifejezetten szinkronra specializálódott színészek és vannak, akik néha szinkronizálnak. És van a szinkronra fordítható költésgvetés: egy "normális" színész, mittuomén, pl. a Kulka, az sokba kerül, viszont a tv2 a House esetében ezt kifizeti, mert úgy számol, hogy bejön. De kis csatornák, kicsi nézettségű műsorai már inkább Romániában, amolyan sufnistúdiókban készülnek, kvázi utcáról berángatott színészekkel. Olyanok is. Azonban míg egy neves színész elkér x pénzt, az egész szinkron pedig kerül 10x-be, addig ezt Erdélyben megcsinálják 0.1 X-ből, azonban 0.1 minőségben is. A tévézés kőkemény, kiszámított üzlet, és nem lehet szó arról, hogy valakinek csak úgy, nyomják a lóvét, mert haver. Ha nem hozza a nézettséget, repül. (Az m1-nél más a helyzet, de az nonszensz, ami ott megy.) Nincs olyan, hogy hozzá közeli színészek - jó szórakozás összeesküvés-elméleteket gyártani, de hülyeség azokat komolyan is venni.

Niurka_törölt 2011.05.11. 00:43:04

@efes: Ezt értem, de egy valaha leszinkronizált filmet minek újraszinkronizálni? Ráadásul Kevin Costner Szakácsi Sándor hangján szólaljon meg (ok, ez akkor volt aktuális, továbbra is a Baseball bikákról beszélek) és ne valami "futottak még" tag hangján. Ha annyira számít a költségvetés, a legolcsóbb megoldás az lett volna, ha hagyják a régi szinkront. Ha pedig számít a nézettség különösen ügyelhetnének arra, hogy egy színész a "megszokott hangján" szólaljon meg. MGM-en pl. nézhetetlenek a régebbi filmek. Mindnek új szinkronja van és a színészválasztással van a baj, nem a kivitelezéssel.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2011.05.11. 09:00:39

@Niurka: Mondom, hogy azért kell újraszinkronizálni, mert a filmjogokkal a szinkron joga is lejár...:))) A Baseballbikákat annak idején behozta a (mittudomén) Intercom, aki bírta a jogokat mondjuk 3 évre, aztán mondjuk tavaly a tv2 megvette tévésugárzásra, de mivel a régi Szakácsis szinkronnal a joga már elévült, ezért újra kellett szinkronizálni, s mivel Szakácsi már meghalt, valakivel pótolni kellett.

Niurka_törölt 2011.05.11. 12:46:20

Az ilyen eseteket értem, csak azt nem, amikor X színész "hangja" rendelkezésre állna, de mégis valami noname taggal szinkronizálnak. Egyébként valami misztikus módon a legjobb hangok (Szakácsi-R.Gere, K.Costner, Végvári-D.Attenborough, A.Pacino, Selmeczi-B.Pitt, A.Banderas) haltak meg.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2011.05.11. 14:42:08

@Niurka: Sajnálják a pénzt a jókra, noname pedig van dögivel, szaréhúgyé, ahogy szokásos ezt mondani. Pl. azt biztosan tudom, hogy Szabó Sipos Barnabás azért hagyta abba a House-t (ő volt ugye a House haverjának hangja), mert akarták megadni neki azt, amit a Kulka kap (jóval nevesebb színészként, Kossuth-díjjal, stb). Szakácsi rákos volt, a másik kettő azt hiszem autóbaleset, ez pedig tipikusan "szakmai ártalom". Ezek a jó szinkronszínészek általában(sokszor) vidéki színházakban játszanak, ahonnan előadás után rohannak vissza Pestre, mert ott várja őket, pl. éppen a szinkron. Fáradtak, tán még ittak is valamit... Így van a misztika...

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2011.05.11. 14:43:03

@efes: tehát SZSB-nek NEM akarták megadni...stb.

Niurka_törölt 2011.05.11. 20:52:52

@efes: Igen, tudom, hogy mi történt, csak valahogy sosem olyannal, akiért nem kár.
süti beállítások módosítása