asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mit nézzünk a tévében? - Kedd

2011.05.10. 09:00 efes

A tegnapi borzalmas haláleset után nyilván igen nyomott hangulatban folytatódik az olasz kerékpáros körverseny, azonban húznak lefelé rendületlenül a Ligur-tenger partján (Eurosport, 14.45). Tegnap belenéztem Alekosz becsajoztatási showjának beharangozójába, ami annyira penetránsnak és ótvarosnak ígérkezik, hogy muszáj belenézni még egyszer. Szem fennakad, lélegzet megakad, fej leesik (RTL, 19.00). A mezzo 20.30-tól Puccini viszonylag ismeretlen operáját, A fecskét adja, pl. a kitűnő román Angela Gheorghiu előadásában.

Huszárik Zoltán a Szindbád után a Csontváryt is Latinovits-csal akarta eljátszatni, aki azonban ekkorra már igen rossz állapotban volt, így a szerepet végül Ichak Finchivel, a kitűnő bolgár színésszel játszatta el. Teljesen más karakter és vérmérséklet Finci, azonban mégis érzékletesen alakítja a film kettős szerepét: a híres festőt, illetve az ő figuráját eljátszani készülő színészt (kép). A film bravúros képi világáért, Csontváryn kívül, ezúttal Jankura Péter felelős, aki ugyan a festő pre-szürreális világát mindenképpen megidézi, de sem nem Tóth János, sem nem Sára Sándor. Huszárik második, egyben utolsó játékfilmje ezzel együtt is különleges élmény, még akkor is, ha a zseniális Elégia, illetve Szindbád mércéjével nem mérhető. (Duna, 21.00)

A Story4 egy viszonylag nézhető repülőgép-eltérítős, bosszúállós thrillert ad, Jeremy Ironsszal és Forest Whitakerrel. A negyedik angyal 22.10-kor kezd.

A film+-nál megakadhatott a tű, már megint a Kill Bill első részét nyomja 23.05-től.

A Filmmúzeum ezúttal Otto Preminger klasszikus és műfajilag alapvető tárgyalótermi drámáját, az Egy gyilkosság anatómiáját mutatja be, Jimmy Stewarttal a főszerepben. (21.00)

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr332892314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása