asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Focivébé, helyett - 13.nap

2010.06.23. 11:34 efes

Tisztul. A bátor, de kevés bafanabafana, az idióta, kényelmes és hülye franciák, a szerencsétlen nigériaiak és a önmagukat megalázóan gyáva görögök mentek eddig a levesbe, míg a csikánók, az urukhai, Maradonáék valamint számomra meglepetésre és örömömre, a jobbik koreaiak pedig tovább. A mai szórásba délután a C-csoport került. Remélem, az amik legyűrik Algériát, a másik meccsen pedig az angolok nem tudják legyőzni a szlovénokat, így a hülye franciák mellett a hülye angolok is mehetnek a francba, a sajnos kissé halvány Algéria mellett. Este D-csoport finálé. Ghána remélem megüti a németeket (sajna erre kevés az esély, mert a futball, ugye, olyan játék, amit 22-en játszanak és a végén a németek győznek), Ausztrália pedig hősies küzdelemben lép át a szerbeken, így az ausszik és a ghánaiak mennek tovább, a szerbek és a németek pedig húzhatnak haza. De jó lenne! (Erre a befutóra azért nem tenném fel a mai ebédem.)

Úgy néz ki, megint nyár van, bár kissé még hűvös, de legalább nem esik. Naná, hogy ma jobbnak tűnik a kínálat, mint tegnap. 21.00-kor a Duna Tv egy érdekes témájú latino mozit ad: A Várólistában emberek várnak buszukra egy világvégi autóbuszállomáson, amelyre viszont soha nem érkezik és onnan soha nem indul járat. A film Kubában játszódik, és súlyos bunueli (vagy örkényi) atmoszférát sejtek.

21.20-kor az RTL Klub egy könnyed és vicces vígjátékba kezd bele, Örök lányok címmel, melyben Goldie Hawn és Susan Sarandon mutatja meg a világnak, hogy a vén csajok is lehetnek dögösek. (Ahogy az a képen is látható.)

A meccsek (vagy a filmek) után is választásra kényszerül a néző. Vagy megnézi a Dunán 23.05-ös kezdéssel a Glastonbury rockfesztiválról szóló koncertfilmet, bár Bóvli Dávidot, Strummer Janit vagy Barlang Mikit nem érdemes suttogó hangerőn nézni/hallgatni, a volumét feltolni este 11 után pedig nem éppen komilfó. Vagy nézi az m2-őn 23.10-től a soros Kar-Wai-filmet, ezúttal az Édes2kettest. Ezúttal a szerelem tengere igen melegen hullámzik, ettől függetlenül szerintem ez a hongkongi mester egyik legjobb filmje. Mindenesetre, ezt a filmet lehet csendben is élvezni.

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr562103346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ChrisDry · http://www.chrisdry.com/ 2010.06.23. 16:55:07

Sajna jó lenne, de nem hiszem, hogy minden ilyen szépen alakul majd ma (már most vezetnek a félidőben az angolok), szlovénekben nem látok semmi tüzet, hogy hajtanának a döntetlenért. Mondjuk még minig jobb, mint a csellengő görögök a pályán (mintha a magyarokat láttam volna, csak mi vagy 7-et kaptunk volna az argentinoktól).

Ma is dvd-zés lesz...
süti beállítások módosítása