asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Focivébé, helyett - 28.nap

2010.07.08. 09:00 efes

Én tulajdonképpen örülök annak, hogy vasárnap mindenképpen olyan csapat lesz világbajnok a fociban, aki még sohasem volt: a spanyolok tegnapi játékukkal megérdemelték a döntőbe jutást. Kassai Viktor szerintem túl nagyvonalúan vezette a tegnapi meccset, néha elnézett leseket, faultokat, de szerencséjére, megúszta ezeket. Meg lennék lepve viszont, ha döntőt kapna...

Mivel már csak a szombati bronzmeccs, és a vasárnapi döntő van hátra, ma nem lesz meccs. Két film van mára, tessék választani:

M1, 21.00 - A vágyakozás napjai. Ezt írtam a filmről annak idején Filmszemle-tudósításomban: "Pacskovszky József fekete-fehér családi drámája valamiféle Édes Anna-variáció, Kosztolányiéval párhuzamosan. Egy szentedrei villa, gazdag, de már széthullt házasságban élő pár, egy rejtélyes néma lány, aki házvezetőnőnek kerül hozzájuk. Kezdetben romantikus történetnek indul a film, csak a fekete-fehér képek sejtetik, hogy itt valami nem fog stimmelni, persze, úgy is lesz. Valódi, reális sorsokat hitelesen feldolgozó kamaradráma a film, mely a végén azért valami kis reménysugarat is enged felsejleni, ha nagyon figyelünk, tán észre is vesszük. Sajnos, a korrekt színészi alakításokat a hangi utómunka gyenge minősége, a rossz és rosszul is megválasztott utószinkron kissé lehúzza. Ettől függetlenül tisztességes munka ez a film, ami ugyan nem az a húmeghú, hogy a fal adja a másikat, de mondjuk a Duna tévében(m1-en), egy hétköznap 21 órai időpontban igényesen és minőségien elszórakoztatja azt a néhány százezer nézőt. 6/10 " Ehhez képest Arany Mikrofont kapott a film a hangzásáért, és legjobb forgatókönyvet a forgatókönyvéért... LOL Hiába, nem én osztom a díjakat. (A képen részlet a filmből.)

Duna Tv, 21.00 - Az elszánt diplomata. Erről a filmről a következő posztban értekeznék.

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr522137758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bsteve 2010.07.08. 10:33:48

A bécsi filharmonikusokat várom az m1-en, Star Wars és egyéb zenékkel, addig nézem ezt:
www.youtube.com/watch?v=O--NB3MtCr8

ChrisDry · http://www.chrisdry.com/ 2010.07.08. 10:37:26

megérdemelt győzelem volt a spanyoloktól, de elég unalmas meccs... döntőben egyik csapatnak sem drukkolok, remélem az Uruguay megveri a németeket... (holnaptól meg irány Egyipt :)

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.07.08. 11:02:23

@ChrisDry: Jeee! Egyiptom rulez. Enni, inni, búvárkodni muszáj. Baromi meleg lesz, de nem baj. Jó nyaralást!
süti beállítások módosítása