asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Együttműködés a Raindance és a Titanic Filmfesztivál között

2011.01.17. 11:53 efes

Együttműködés jött létre Európa legjelentősebb független filmes szervezete, a Raindance és Magyarország legfontosabb nemzetközi filmfesztiválja, a Titanic között. A megállapodás szerint a 2011. április 7 – 17. között megrendezésre kerülő 18. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál helyet biztosít a Raindance híres 99 perces villámkurzusainak – amelyeket a Raindance budapesti irodája szervez –, illetve a jövő évi Raindance Filmfesztivál programjának összeállítása során segít a magyar alkotások kiválasztásában, míg a Raindance külön válogatással jelenik meg saját fesztiváljának legsikeresebb filmjeiből a Titanicon.

„Sokban hasonlít a Titanic Filmfesztivál filozófiája a Raindance-éhez.  A Titanic 18 éve olyan kiváló filmeket mutat be a budapesti közönségnek, amiket máshol nem láthatnak.  Mi is hasonlót csinálunk a független filmek világában Londonban már 19 éve” – mondta Elliot Grove, a Raindance alapítója.

Titanic Nemzetközi Filmfesztivál

1993-as útjára bocsátása óta Budapest első és egyetlen nemzetközi filmfesztiválja folyamatosan mond ellent saját nevének, és ahelyett, hogy hullámsírba veszne, évről évre több filmmel és színesebb programmal jelentkezik, miközben a nemzetközi filmszakmában is egyre ismertebbé válik. A Titanic Horváth György fesztiváligazgató irányításával hatalmas lépést tett meg 2006-ban, amikor saját versenyprogramot indított, amelynek fődíja a Hullámtörők-díj. 

A díj neve sokat elmond a fesztivál célkitűzéséről, amely a kezdetek óta mit sem változott: elhozni a magyar közönségnek az izgalmasan új, elvárásoknak és trendeknek ellentmondó, gyakran provokatív alkotásokat a világ minden sarkából, legyen szó vígjátékról, krimiről, társadalmi drámáról vagy dokumentumfilmről. A Titanic Nemzetközi Filmfesztivál minden évben április elején kerül megrendezésre tíz napon át Budapest négy art mozijában.

Raindance

Az Elliot Grove által 1992-ben alapított Raindance már majdnem 20 éve képez független filmeseket Londonban, Torontóban, Brüsszelben, New Yorkban és 2010 szeptembere óta Budapesten. A Raindance rendszeresen jelen van a berlini, cannes-i, edinburgh-i és egyéb filmfesztiválokon kurzusokkal és olyan eseményekkel, mint a népszerű Live!Ammunition nyitott pitching fórumok.

 

Raindance Filmfesztivál
A Raindance az Egyesült Királyság legnagyobb független filmfesztiválja, amelyet Elliot Grove alapított még 1993-ban, és amelyet minden év októberében London központjában tartanak meg. A fesztivál a független filmkészítés valamennyi aspektusát képviseli és népszerűsíti, legyen szó alacsony költségvetésű gerillaprodukciókról és rövidfilmekről, vagy nemzetközi szintű kasszasikerekről.

Raindance Filmiskola

A Raindance esti és hétvégi kurzusokat kínál forgatókönyvírás, rendezés és a produceri feladatok területén. Ezeket a képzéseket úgy alakították ki, hogy az alapelvektől egészen az utómunkálatokig, sőt, azon túl is segítsék a független filmeseket. A Raindance képzésein olyan, azóta befutott filmesek vettek részt, mint Guy Ritchie (Blöff, Sherlock Holmes), Christopher Nolan (Batman), Edgar Wright (Az élőhalottak éjszakája) és Charles Steel (Az utolsó skót király).

Brit Független Filmdíj

A Brit Független Filmdíj a független finanszírozású brit filmek által elért eredményeket ünnepli, új tehetségeket mutat be, illetve a brit filmeket és filmkészítést hivatott népszerűsíteni szerte a világban már 1998 óta.

 

www.raindance.org

http://budapest.raindance.org

 

www.titanicfilmfest.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr752589889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása