asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mit nézzünk ma a tévében? - Szerda

2011.02.02. 09:41 efes

Mára a Duna tévé magyar film-napját ajánlanám (amit azt hiszem egész héten tolnak...), mert igenis vannak jó magyar filmek.

Például a Köntörfalak. Dyga Zsombor filmjét a tavalyi, utolsó Filmszemlén többször is nyíltszíni tapssal jutalmazta a szakmai közönség, amit nem sokszor hallottam az utóbbi filmszemlék bármelyikén, jött a díjak is, de a normális közönség elismerése sem késett. Pedig csupán három szereplőt (kép) nézünk egy lakásban a film 99%-ban... Bővebben itt. (Kezdés: 21.10, Duna)

Előtte tehetséges fiatalok rövidfilmjeit nézhetünk meg a Filmtett-Duna Műhely filmes tábor terméséből 20.35-től, majd egy remek mini-thrillert egy disznóvágásról: A hízó 21.00-kor kezd.

Alternatíva nincs.

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr222632806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2011.02.02. 14:24:34

@sannyer: De lehet, nem láttam. Azért nem említettem, mert kifejezetten a Duna magyar filmes napját szerettem volna hangsúlyozni.

_DelMare_ · http://reviewtonight.uphero.com 2011.02.02. 21:47:44

nem lehet elég helyen reklámozni Dyga filmjét. a Köntörfalak nagyon ott van. aki esetleg úgy gondolja, hogy megint egy aktuális seggnyalásról van szó, az nézze inkább meg.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2011.02.03. 09:04:55

@_DelMare_: A nemzeti kultúra (így a magyar filmművészet) melletti kiállás nem seggnyalás, mégcsak nem is "magyarkodás", szerintem. Főleg, ha tényleg ügyes alkotók, ügyes filmjéről van szó.

_DelMare_ · http://reviewtonight.uphero.com 2011.02.03. 16:49:42

@efes: ebben természetesen teljesen igazad van. ezt Te tudod, én tudom, néhányan tudják - viszont a tömeg, a jelenkori magyar filmeket csak romkomokból ismerő "átlag" (nem degratíve értem!) mozinéző nem tudja. így ha nem mainstream magyar filmekről nyilatkozom, akkor már reflexből előjön belőlem ez a megközelítés. pár éve még nekem is magyarázni kellett, hogy te barom nézd má' meg, mert tényleg jó.

(most nem akarom felhozni, h tavaly a Halálkeringőért mit kaptam itt ott, mert ott tényleg számos helyen kellett magyarázni a bizit.)

nikodémus 2011.02.03. 17:55:46

A Köntörfalak tényleg jó, az utóbbi idők egyik legkiemelkedőbb magyar filmje.
süti beállítások módosítása