asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mit nézzünk ma a tévében? - Szombat

2011.02.12. 09:06 efes

Filmözön.

19.30, Duna - Egy férfi és egy nő, Claude Lelouch nagyon romantikus, nagyon szerelmes filmje, a francia új hullám felszínéről. Anouk Aimée és Jean-Louis Trintignant, valamint: sabadabadapp, sabadabadapp.

21.05, m2 - Goodbye, Bafana! Nelson Mandela és fehér börtönőrének kapcsolata, Bille August berlini Medvére jelölt, fekete és fehér filmjében.

21.35, tv2 - Menekülés Los Angelesből, John Carpenter B-kategóriás klasszikusa, a kalóz-VHS-ek hőskorszakából. Azt hiszem azonban, hiányozni fog alóla a legendás magyar fahang-alámondás. Kurt Russsssssszell.

22.10, RTL - Bad Boys II. Tulajdonképpen egy tökös, feka-zsaru-haverfilm, Will Smith és Martin Lawrence osztja az ekidílereket benne, keményen. Az egy azért jobb volt.

22.35, Filmmúzeum - South Park: Nagyobb, hosszabb és vágatlan. Állítólag a régi szinkronnal. Vinnyogósan röhögős, nagyon gyökér, politikailag abszolút inkorrekt klasszikus! (kép)

22.55, m1 - Szökésben. Tulajdonképpen egy modern Bonnie és Clyde-sztori, oldszkúl akciófilmben, Kim Basinger és Alec Baldwin lepedőakrobatikájával fűszerezve, 1994-ből. (Tudom, hogy remake, de az eredetire már úgysem emlékszik senki...)

23.10, Universal Channel - Veszett a világ. Lynch-hangulat light. Taylor és Lula, kígyóbőr jakó, ilyenek. Klasszikus.

23.30, Duna - Kis Moszkva. Egy ruszki katonatiszt és egy lengyel lány tiltott szerelme egy gyönyörű 2008-as lengyel filmben.

23.45, tv2 - A könnyek völgye. A sor végére vaskos magyar vonatkozásai miatt került fel ez a film, itt mondom bővebben.

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr732655334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása