asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mit nézzünk ma a tévében? - Vasárnap

2011.05.15. 09:33 efes

Ránk elég mocsadék idő vár, úgyhogy nincs más választásunk, mint délután nézzük a Giro bringásait, ahogyan csodás, napsütötte tájakon tekernek: ma például keresztülsuhannak Taorminán és kétszer is felkapaszkodnak az Etnára, ami, ugye, a minap böfögött fel egy kis lávát... Szerintem, érdekes lesz. (Eurosport)

Kaméleon (RTL, 20.00) - Nem láttam még ezt a filmet, bár sok jóra nem számítok a rendhagyó, ám fantáziát nélkülöző (és remélem nem cinikus) műfaji megjelöléstől: szélhámosfilm. Filmszélhámosság. Amúgy pedig, nem árt szokni, milyen filmeket várhatunk a közeljövőben, bár Goda Krisztina eddigi munkái engem nem győztek meg. Pénz volt bennük bőven, össze is voltak rakva, ahogy az a tankönyvben meg van írva, de ezenkívül se színe, se bűze, se nagyon semmije nem volt a Csak szex és más semminek, éppúgy, mint a Szabadság, szerelemnek. Viszont, olyan profi marketinggel, mint amivel ezeket a szürke, középszerű filmeket lenyomták a közönség torkán, akár a legsötétebb, legelvontabb művészfilm is simán hozná a 100.000+ nézőt... Szóval, így.

Na, mindegy. Ha nagyon szar, még mindig átkapcsolhatok a film+-ra, ahol végre leadják a Kill Bill második részét is, amit ugyan láttam már néhányszor, de QT pakolt bele néhány olyan zseniális jelenetet, amiket akárhányszor meg tudok nézni. (21.10)

Az m2 21.25-kor elkezdi Bulgakov Mester és Margaritájának egy 1990-es lengyel tévéfilmváltozatát, na ehhez megint nem fűzök nagy reményeket, bár egy próbát nyilván megér.

Woody Allen Férjek és feleségekje még a régi Woody-t idézi (nem mintha az újat utálnám...), sziporkázik és savaz egyszerre, párkapcsolatok, válás, effélék tárgykörben oszt e filmben, népszerű színészek segítségével (kép). (Filmmúzeum, 22.00)

A bőségszaru a mai este egzotikuma, ugyanis kortárs kubai filmet viszonylag ritkán láthatunk. Rendezője, Juan Carlos Tabío azonban nem kezdő, az Eper és csokoládé című filmje például okozott némi feltűnést a fesztiválokon. Fanyar humorú, ironikus és szatírára hajló látásmódja mindenképpen ajánlhatóvá teszi e filmet, mely egy kis falu örökösödési belháborúját mutatja meg. (Duna, 22.20)

Ryan közlegény megmentése - Egy kalap Oscar, egy kalap... kabát. Spielberg patetikus, egyben naturalista háborús eposza, álmatlanságban szenvedőknek, hiszen majd' három óra. (tv2, 0.00)

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr942904815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Niurka_törölt 2011.05.15. 21:09:28

Kevés jó magyar filmet láttam, de a Kaméleon kifejezetten jó volt.
süti beállítások módosítása