asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mit nézzünk ma a tévében? - Szombat

2011.03.05. 09:03 efes

Van mit. Például a Casablancát (képen az egyik főszereplő), a Dunán, 19.30-tól. Elspoilerezem a végét: This is a beginning of a beautiful friendship, Louis.

Ugyan nem földrajzóra a ma esti tévézés, de a Provance-i fűszeres egy nagyon kedves francia film, 20.50-től, a Duna II-n.

A remény rabjairól sok mindent elmond, hogy a mai napig ő vezeti az imdb népszerűségi listáját, ami konkrétan azt jelenti, hogy ez a film a minden idők legjobbja a világ legnagyobb filmes adatbázisának olvasói szerint. Nagy film, jó film természetesen, de nem a legnagyobb és nem a legjobb. (m1, 21.00)

Az ügynökség Robert De Niro második rendezése, a CIA történetét feldolgozó, nagyszabású mozi, ami azonban nem sikerült a legjobban. De nem is annyira rosszul, mint azt a legtöbb kritikus beállítja - egy nagy baja van, hogy igencsak hosszadalmas. De szombat este mindenre van időnk, úgyhogy: m2, 21.05.

A München nemcsak azért érdekes, mert benne Spielberg mester nem mesél, hanem valós történelmi eseményt, a müncheni olimpián az izraeli sportküldöttség ellen elkövetett véres merénylet körülményeit elevenít fel. A film nagy részben Magyarországon forgott, így sok magyar színész és ismert magyarországi helyszín is feltűnik benne, néha alig, máskor épp eléggé felismerhetően. Már csak ezért is érdemes megnézni a tv2-n, 21.45-től.

A nagy filmek zuhatagában szerényen bújik meg a Duna tévé két esti filmje, szerintem mindkettő megér egy-egy misét. (Legfeljebb elkapcsolunk. Van hova.) A Cigánykerék egy ausztrál dráma meg nem értett tinédzserek akár tragédiába is forduló problémáiról, 22.00-tól, majd utána, 23.45-től egy argentin dráma, amely a katonai diktatúra viszontagságai alatt felnőtt Nővérekről szól. Egyiket sem láttam, de mindkettő kifejezetten igényes, komoly és értelmes filmnek tűnik.

És nincs még vége az ajánlónak... Az Akire büszkék vagyunk! egy igen komolyan veendő amerikai filmvígjáték, átlagemberek személyes apokalipsziseiről, igen mély tanulságokkal. (m1, 23.35)

Igen érdekesnek ígérkezik továbbá a már késő éjszakában kezdő (0.55, tv2) Lélegzet című krimi, melyben négy, tökéletesen különböző karakter váratlan fordulatokban gazdag történetét ismerhetjük meg, egy nagyváros kulisszái előtt - Jieho Lee filmjében a boldogság keresése az utolsó lélegzetig tart.

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr332711906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása